bcspaceshuttle
BADMINTON bij BC Space Shuttle
Kom eens langs om kennis te maken!
bcspaceshuttle
BADMINTON bij BC Space Shuttle
Kom een keer vrijblijvend meespelen!
badminton
BADMINTON bij BC Space Shuttle
Kom eens langs om kennis te maken!

Over ons

BC Space Shuttle is de enige echte badmintonclub van Uithoorn. We zijn een vereniging waar plezier in het spel voorop staat. Een gezellige vereniging met een gemixt ledenbestand; van jeugd tot 65+ en van fanatieke competitiespelers tot beginnende recreanten. Iedereen is welkom en we gaan met respect met elkaar om, op de baan en daarbuiten.

Is badminton iets voor jou? Kom eens langs en speel mee. Een racket hebben wij voor je te leen.

Hoe is Space  Shuttle ontstaan? Oprichter en nog steeds spelend lid Peter de Rijk vertelt.

"Teruggaand in de tijd, en dan spreken we over de jaren zeventig, bestond Space Shuttle eenvoudig niet en maakten we deel uit van de Uithoornse Tennisvereniging. Tijdens de wintermaanden moest men toch sportief bezig blijven; dus werd in de gymzaal van het Alkwin Kollege op de woensdagavond ‘geshutteld”. Doch eind jaren zeventig werd door enkele leden de gedachte geopperd iets meer te doen dan shuttelen en onder leiding van Michel Helsloot, Theo Groot, Wil v.d. Genugten en Peter de Rijk werd besloten om vanaf de zomer van 1980 in de Scheg te gaan spelen. Het was toen nog geen officiële vereniging, want dat werd twee jaar later middels een notariële akte vastgelegd.

Onze eerste trainer was Hugo Kimeney, die ons de eerste beginselen van het badmintonwezen bijbracht: hoe moet je het racket vasthouden en de diverse basisslagen werden ons aangeleerd. In 1982 werd er voor de nacompetitie ingeschreven en ook de jeugd ging vrij snel over tot deelname aan de jeugdcompetitie. De thuiswedstrijden werden op zaterdagmiddag in de gymzaal van de voormalige Zonnehoek gespeeld; overigens met veel enthousiasme. De jaren tachtig kenmerkten zich vooral door de grote belangstelling voor het badminton: een flinke wachtlijst was hiervan het gevolg. Een officiële trainer diende zich aan in de persoon van Ger Tabeling. De opgaande lijn werd helaas niet voortgezet, want tijdens de jaren negentig liep het ledenaantal gestaag terug, dit ondanks de inspanning van vele leden om de vereniging goed draaiende te houden. De komst van leden van de vereniging Alpha heeft ertoe bijgedragen dat de vereniging voldoende levensvatbaarheid had om de toekomst met vertrouwen tegemoet te zien".

Contact
info [at] bcspaceshuttle.nl (info[at]bcspaceshuttle[dot]nl)

 

 

Sporthal De Scheg

Arthur van Schendellaan 100A
1422 LE Uithoorn
Telefoon: 0297 566347

Sporthal De Bloemhof

Hornweg 187
1432 GH Aalsmeer
Telefoon: 0297 325447